2011. május 10., kedd

Helyzetjelentés - borsó és egyebek

Kénytelen voltam kicsit utánültetni a borsókat, mivel a kigyomlálás után kiderült, hogy mindössze három (az egyik olyan kicsi, hogy a képen se látszik) tő nőtt ki ténylegesen. Viszont mivel úgysem akarom nagyra nevelni őket, ráértem újravetni. A legnagyobb pedig még egy-két nap és ehető is borsórügyként. A többi pedig néhány nap múlva már ki kell, hogy bújjon. Újabb örömteli várakozás vár rám. :)
Közben a ma reggeli locsolásnál észrevettem, hogy a salátáim is majdnem a kétszeresükre nőttek egy nap alatt. Ha minden jól megy, hétvégén már készíthetek egy kis tálka salátát.
Közben minden kíváncsi szem a hónapos retkekre szegeződik, amik végre gumóra is növekednek. Persze még mindig kétesélyes a dolog, de egyre bizakodóbb vagyok. Jobb is, ha sietnek, mert vasárnap már érkezik a helyükre a paradicsom - mondjuk, még egy kis időt várhatok a kiültetésével. Nem is emiatt várom, hogy megnőjenek, hanem hogy kiderüljön, hogy nem volt hiábavaló a próbálkozás. Ha pedig mégse nőnek meg, jövőre nem ültetek retket, hanem megpróbálkozom mással. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése