2011. május 9., hétfő

Saláták

Lollo rosso, lollo bionda, vörös tölgylevelű és egyszerű fejessaláta. Ezek a saláták két 60 centis balkonládába kerültek, mégpedig két sorban ültetve, mivel viszonylag nagy terület kell nekik. Ládánként 11 "fej" salátát ültettem el eltoltan, hogy a lehető legjobban kihasználjam a helyet, egy-egy ládába két-két fajta került.
Ezeket a salátanövényeket azért szeretem, mert folyamatosan szedhetők és újra ültethetők, így egész nyáron lesz friss termésem belőlük. Ráadásul, ha valamelyik tő nem kel ki, egyszerűen csak ültetek a helyére egy másik magot. 
A színükről azonnal látható, hogy milyen fajta hiányzik az egyes helyekről, de mivel nem zavarják egymást, bármelyik helyére kerülhet bármelyik másik is, agy akár szép mintás ládákat is kialakíthatunk, ami látványnak sem utolsó.
Mivel jó minőségű - ennek ellenére olcsó - magot sikerült beszereznem, így szinte minden tő kikelt. A hétvégén szépen ki is gyomláltam körülöttük, mivel már látszik, hogy melyik lesz a saláta és mi a gyom. Így rögtön ki is derült, hová kellett újabb ültetés, amit el is végeztem, így nemsokára folyamatosan el leszek látva salátával. Alig várom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése