2011. március 7., hétfő

Palántázás

Hivatalosan is elkezdtük hétvégén a tavaszi "kerti" munkálatokat, mégpedig a petúniapalánták telepítésével.
A palántázáshoz a következőkre van szükség: virágföld, palántázóedények - erre akár joghurtos vagy tejfölös poharak is jók, de nekem van egy tízes edénysorom még az eredeti sziklakerti növényekből -, magok - ez jelenleg egy csomag petúnia -, víz, egy lapát és sok-sok türelem - feltéve, ha a kétéves kisfiad is segít :).
Az edények alját szúrjuk ki - ezt otthon anya felforrósított szöggel csinálta mindig -, töltsük meg földdel, szórjuk bele a magokat és jól locsoljuk be. Figyeljünk oda, hogy a palánták földje mindig nedves legyen. Nem árt, ha az edények alá teszünk valamit, ami felfogja az esetlegesen kifolyó vizet - erre alkalmas lehet egy balkonláda alja, ha van, de én egyszerűen beletettem az egészet a ládába a maradék föld tetejére.
Mivel nem volt valami tökéletes idő odakint, újságpapírt leterítve a konyhakövön töltöttük meg az edényeket, ami után - Ferike jóvoltából - szépen ki is kellett takarítani, de még ez is megérte, csak hogy már elmondhatom, hogy elkezdtem a növények ültetését. Mostantól csak locsolgatni kell és várni az eredményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése