2011. február 23., szerda

Bevásárlás előtt mérjünk

Az erkély berendezésénél nagyon fontos szempont, hogy kényelmesen elférjünk, és mindennek meglegyen a maga helye. A bútoroknál semmiképp ne essünk túlzásba, mert ha nem tudjuk hová tenni, akkor fölöslegesen költöttünk rá.
Az erkélykert kialakításánál a felhasználható "ládafelületeket" kell meghatároznunk. Először is el kell döntenünk, hogy hová és milyen sűrűn teszünk ki balkonládákat, hogy akarunk-e több emeletet képezni - mint például én az elválasztófalon -, akarunk-e függőcserepeket - figyeljünk oda, hogy nagyon szeles helyre erősen rögzítsük a függőcserepet, nehogy valakit agyonüssünk -, illetve, hogy akarunk-e konténereket használni.
A balkonládákhoz csak akasztóra és szabad erkélyoldalra van szükség. A függőcserepekhez erős rögzítőkampó és függeszték kell. A konténerek kiválasztásánál pedig a bútoroknál leírtakat vegyük figyelembe, mivel azok a padlóra kerülnek.
Természetesen az edények kiválasztásánál fontos szempont, hogy mit akarunk ültetni beléjük - ezt vegyük figyelembe, de elsősorban akkor is a rendelkezésünkre álló hely a meghatározó tényező.
A legjobb megoldás, ha fogunk egy papírt - vagy tervezőprogramot - és többféle elrendezésváltozatot kipróbálunk, mielőtt összeírjuk a bevásárlólistát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése