2011. február 16., szerda

Tervezés - virágos ládák

Végre sikerült megterveznem a megfelelő elrendezést a virágos ládáknak, azaz azt, hogy hogyan is fogom őket beültetni - később majd készítek róluk sematikus képet is, de még van egy-két homályos pont.
A virágládák kialakításánál a fő szempont az volt, hogy folyamatos virágzást érjek el és ez a lehető leghosszabb időtartamra kihúzva valósuljon meg. Ennek megfelelően a ládákba többféle, különböző virágzási idejű virágokat fogok ültetni.
A balkonládákat hosszában három sorra fogom osztani. Középre kerülnek majd a hagymás tavaszi virágok - tulipán, jácint, nárcisz (legalábbis szeretnék mindháromból). A hátsó - vagyis ez esetben belső - sorba estikét fogok ültetni, mivel annak amúgy is kicsi a fényigénye és viszonylag jelentéktelen a virágzata, viszont az illata miatt mindenképp szeretnék. Ráadásul az estike később fog virágozni, mint a hagymások. A külső sorba fog menni a petúnia, hogy szépen kifelé tudjon folyni. Mire az elkezd növekedni, addigra a hagymás virágok már úgyis elvirágzanak és "visszatérnek" a pihenő ciklusukhoz, tehát nem fogják zavarni egymást.
Ebből a virágládából végülis úgy döntöttem, hogy hármat fogok beültetni, így a térelválasztó falam felső sorában szépen fog virágozni a "kert". Ennél több virágot azonban nem tervezek, mert így egyszerűbb lesz a kezelésük, és több hely marad a másfajta növényeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése