2011. február 8., kedd

A nyugalom szigete

Ha az ember a város közepén él - legyen bármilyen hangulatos is az erkélykertje - valószínűleg kevés madárdalt fog hallani. Mivel az erkélykert egyik feladata, hogy kikapcsolódást biztosítson a hétköznapi rohanás után, a megnyugtató hangok mindenképpen fontosak.
Az erkélyt viszonylag egyszerű eszközökkel is a nyugalom szigetévé varázsolhatjuk. Az egyik ilyen eszköz a szélcsengő - szél a városokban is van -, amivel kellemes hangokkal tölthetjük meg a környezetünket. 
A mi erkélyünkön egy - talán - üveg szélcsengő van felszerelve, de lehet ilyeneket fémből bambuszból vagy akár kagylókból  készült változatban is kapni - kinek kinek melyik hangzás a megnyugtató.
A szélcsengőt legegyszerűbben a kültéri lámpáról lelógatva szerelhetjük fel. Lehetőleg ügyeljünk arra, hogy a szélcsengő ne kerüljön nagyon nyílt helyre, mert a túl erős szél összegabalyíthatja vagy akár le is szakíthatja.
A szélcsengők általában nem túl nehezek, de azért érdemes megvizsgálni, hogy a tartónak kiszemelt dolog valóban elbírja-e a súlyát.
Ha kiválasztottuk és felszereltük az ízlésünknek megfelelő szélcsengőt, már csak egy pohár tea és egy jó könyv kell, és kezdődhet a pihenés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése