2011. február 5., szombat

Gyerek az erkélyen

Ha az embernek kicsi gyerekei vannak, úgy kell kialakítania az élettereket maga körül, hogy az a gyerekeknek is megfeleljen. 
Mivel az erkély rácsai közé könnyen beszorulhat a gyerek keze vagy lába, ezt a lehetőséget célszerű eleve kizárni, például a képen látható bambuszszőnyeg alkalmazásával, ami nem csak a gyereket nem engedi beszorulni, de megelőzi a kisebb játékok váratlan lepotyogását is.
Az erkélyen való játékhoz válasszunk időjárásálló, műanyag játékokat és mindenképpen tegyünk a padlóra valamilyen kényelmes borítást, amire le tudunk ülni játszani.

Ha már kicsit nagyobb a gyerek, akár a kertészkedésben is segíthet nekünk - engedjük meg, hogy meglocsolja a növényeket vagy ha szeretné, nevelhessen egy cserépben vagy ládában saját növényt. Ilyenkor igyekezzünk olyan növényt választani, aminek viszonylag egyszerű a kezelése - például csak locsolgatni kell -, hogy a gyereknek meglegyen a sikerélménye (Erre egy későbbi bejegyzésben még visszatérek.).

FONTOS: Soha, semmilyen körülmények között, még egy pillanatra se hagyjuk egyedül a gyereket az erkélyen vagy nyitott ablak vagy erkélyajtó mellett!

1 megjegyzés: