2011. február 9., szerda

Grillezés

Ugyan a grillezés eredetileg arról szól, hogy faszénen sütünk meg bizonyos dolgokat, de egyre gyakrabban találkozunk az üzletekben elektromos grillsütőkkel is. Ezek előnye, hogy akár a lakásban is használhatók, illetve olyan helyen is, ahol biztonsági okokból nem jó ötlet tüzet gyújtani - ilyen például az erkély.
Az elektromos grillnek csupán egy konnektor kell és máris készen áll a sütésre. 
Nem tudom, mennyi lehet egy ilyen eszköz átlagos élettartama, de a miénk idén lesz három éves és még remek állapotban van, pedig nem mondhatnám, hogy kíméljük. Nagy előnye, hogy a fűtőszál nem hevíti fel a burkolatot, ezáltal a grill nem ég ki használat közben, ami bizony a faszén-tüzelésű változatoknál előfordul.
Az erkélyen való grillezés egyetlen feltétele, hogy legyen hozzá elég hely, viszont ha ez adott, akkor egyáltalán nem kell lemondanunk erről a nagyszerű szabadidős tevékenységről csak azért, mert nem kertes házban lakunk. Készítsük elő és pácoljuk be a grillezni kívánt fogásokat, vegyünk egy rakás innivalót, hívjuk meg a barátainkat (a helynek megfelelő számban) vagy csak üljünk ki a családdal és élvezzük a sülő ételek utánozhatatlan illatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése