2011. február 14., hétfő

Önmegtartóztatás

Örömmel jelenthetem, hogy hatalmas önuralmat tanúsítottam a hétvégi bevásárlások alkalmával és nem vettem virághagymákat. Persze ebben közrejátszott az is, hogy anya megígérte, hogy kapok otthonról néhányat - ezt behajtom ám.
Már régen akarok tulipánt, de igazából nem tudom, hogy reagálna a balkonládára. Emellett még a jácint és a nárcisz jöhet szóba - ilyeneket árulnak cserépben is, úgyhogy bizakodó vagyok. Majd folyamatosan közlöm az eredményt.
Ezekben a hagymás virágokban az a jó, hogy egészen korán virágoznak, így viszonylag hamar széppé tudják varázsolni a kertet, viszont az elvirágzás után szépen megpihennek a földben a következő évig - de akár ki is áshatók, és szárazon pihentethetjük őket (ami azt illeti, lehet, hogy ezt a megoldást fogom választani, mivel nincs végtelen mennyiségű balkonládám).
A hagymás virágok közül érdemes megfontolni még a csüngő begónia telepítését is, amit kifejezetten függőcserepekbe vagy balkonládákba célszerű ültetni, tehát nagyon jó választás erkélykertbe. Ilyen hagymája nincs anyának, úgyhogy ha ilyet akarok, akkor kénytelen leszek mégiscsak beruházni, viszont jelenleg inkább a petúnia felé hajlok, ami szintén szépen mutat függőcserépben. Még kitalálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése