2011. február 16., szerda

Utolsó simítások

Tegnap végre sikeresen felmértem a helyzetet az erkélyen. Károk szerencsére nincsenek, minden cserép és láda kibírta a telet, úgyhogy csak annyit kell venni, amennyivel többet akarok kihasználni.
Eredetileg úgy gondoltam, hogy függőcserepekbe akarok virágot - konkrétan petúniát - ültetni, de az utóbbi napok szeles időjárása arra késztetett, hogy ezt átgondoljam, mivel senkit nem akarok agyonütni egy lezuhanó cseréppel. Szerencsére dupla erkélyünk van a szomszéddal közösen, amit egy térelválasztó választ szét. Erre már tavaly is tettünk balkonládákat, amiben paradicsom és paprika volt, de idén ezt fogom egy kicsit átrendezni. Először is még egy emeletet fogok kialakítani még egy sor ládával - tavaly egy soron három 40 centis láda volt. Idén teszünk még feljebb egy sort, amibe a virágok kerülnek majd - lehet, hogy az nem lesz 3 láda, csak kettő, ezt még átgondolom. Az viszont biztos, hogy az alsó sorba valami alacsonyabb növésű dolog kell, mint a paprika és a paradicsom, hogy a felső sor ne legyen extrém magasan.
A erkély hosszú oldalán jelenleg eggyel kevesebb láda van, mint amennyi odafér - bár az a láda valójában megvan, csak végül tavaly nem ültettünk bele semmit. Emellett van még egy kilógó ládánk, ami az ablakpárkányra megy.
Tehát összesen 5 ládával lesz több, mint tavaly volt - ebből hármat még meg kell venni. Paprikát egy nagy cserépbe fogok ültetni, mert tavaly a ládában nem fejlődött eléggé - a paprika elég tápanyagigényes. A paradicsom idén csak a nagy konténerbe megy - csak valószínűleg más fajtájút választok, mint tavaly. A második emelet kialakításához szükség van még 4 akasztóra - ezt hétvégén megpróbálom legyártatni - és 3 szál fenyőlécre - amiből van kettő, csak nem tudom, jó-e a hosszuk.
Mindent összevetve tehát 3 balkonládát kell vennünk és egy fenyőlécet - nem is rossz végülis, kicsit többre számítottam-, és mivel végre körvonalazódott a beültethető "földterület" mennyisége, kitalálhatom, mit, mennyit és hová akarok ültetni.
Örömmel jelentem, én elkezdtem a tavaszt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése